Conferință despre cesaționism și continuaționism, Arad (27 și 28 mai 2011)

În ultima jumătate de an, comunitatea evanghelică din România a fost foarte preocupată de problema continuării sau nu a darurilor spirituale din Noul Testament. Darul vorbirii în limbi, al vindecărilor, al facerii de minuni, al scoaterii demonilor și al prorociei au reapărut în secolul XX. În ce măsură pot fi comparate „darurile” din vremurile noastre cu semnele și minunile făcute în vremea bisericii primare? Cum explicăm faptul că au trecut 19 secole de istorie a bisericii – incluzând perioada Reformei și a marilor treziri spirituale – fără a fi nevoie de aceste daruri? Care a fost scopul unor astfel de daruri în vremea Noului Testament? Ce este cesaționismul? Dar continuaționismul?

Dacă doriți să găsiți răspunsul la astfel de întrebări sunteți așteptați la conferința organizată de Biserica Baptistă Logos din Arad (str. Constantin Brâncuși, nr. 95) în zilele de 27 și 28 mai 2011.

Vor conferenția:

Samuel E. Waldron, Ph.D., profesor de teologie sistematică la Midwest Center for Theological Studies și pastor al Heritage Baptist Church din Owensboro, Kentucky;

dr. Beniamin Costea, profesor la Central Baptist Theological Seminary din Minneapolis și pastor al Bisericii Baptiste „Harul”, Arad.

Confirmarea participării se poate face până la data de 22 mai pe e-mailul pastorului Bisericii Baptiste Logos – Mircea Aioanei (aioaneimircea@yahoo.com).Permanent link to this article: https://www.monergism.ro/index.php/2011/05/conferinta-despre-cesationism-si-continuationism-arad-27-si-28-mai-2011/

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: