Mărturisire de credință

Site-ul monergism.ro, lansat în martie 2011, aparţine Bisericii Creştine Baptiste Reformate din Bucureşti. Doctrinele pe care le credem şi le mărturisim se regăsesc în A doua mărturisire de credinţă baptistă de la Londra din 1689 (actualizată cu explicaţii de Peter Masters), tradusă în limba română şi publicată în 2004 la Editura Multimedia din Arad.

Noi credem că în tot ceea ce priveşte credinţa şi practica bisericii, singura autoritate recunoscută este Cuvântul lui Dumnezeu.

Noi credem că biserica există pentru gloria lui Dumnezeu şi că predicarea expozitivă a Sfintei Scripturi trebuie să ocupe locul central în viaţa bisericii.

Noi credem că modalitatea acceptabilă de închinare înaintea adevăratului Dumnezeu este instituită de El Însuşi şi, de aceea, limitată de către voia Sa revelată, pentru ca nimeni să nu I se închine conform imaginaţiilor şi procedurilor umane, nici folosind vreo reprezentare vizibilă şi nici în orice alt fel neprescris de Sfintele Scripturi.

Un sumar al particularităţilor baptiste reformate poate fi găsit în aceste două articole: Baptiştii reformați – câteva elemente distinctive și Ce este o biserică baptistă reformată?.

Permanent link to this article: https://www.monergism.ro/index.php/confession/

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: