Hristos, pâinea care satură (predică C.H. Spurgeon)

În numărul din 2 martie 1946 al săptămânalului Farul creștin a fost publicată o predică a lui Charles Haddon Spurgeon (traducătorul nu este precizat), din textul Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată” (Ioan 6:35).

Iată cum explică Spurgeon venirea celui păcătos la Domnul Isus: Textul ne spune: „Cel ce vine la Mine, nu va flămânzi niciodată”; cred că aceasta înseamnă primul act al credinței, prin care omul intră în viața duhovnicească. Noi suntem înstrăinați de la Hristos, dar după auzirea Evangheliei, Duhul Sfânt ne ajută să cugetăm la convingerea că El e Mântuitorul de care avem nevoie. Înstrăinarea de El se schimbă într-o dorință după El și venim la picioarele Lui rugându-L să devină Mântuitorul nostru. Ne apropiem de El. Aceasta este o apropiere a inimii și nu a picioarelor. Căci mulți s-au apropiat de El cu trupul, însă nu au venit la El într-adevăr. Erau lângă El cu corpul, dar între sufletul lor și El stătea păcatul. Puterea din El nu putea intra în ei.

Aici, prin venire se înțelege dorință, rugăciune, învoire, încredere, ascultare. Înseamnă că aud cine e Hristos și învăț cum e Dumnezeu: că Isus e și om și Dumnezeu, că a venit în lume să ia păcatele oamenilor asupra lui și să fie pedepsit în locul lor; aud aceste lucruri și le cred. Cred în Hristos și spun: „Dacă a murit pentru cei ce cred în El, eu mă încred în El; dacă s-a jertfit așa de mult încât poate spăla orice păcat, mă reazim pe acest sacrificiu și-l fac temelia speranței mele.”

 


Permanent link to this article: https://www.monergism.ro/index.php/2011/09/hristos-painea-care-satura-predica-c-h-spurgeon/

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: